VUČEVIĆ SE SASTAO SA ŽIOFREOM: Partnerstvo Srbije i EU u oblasti bezbednosti i odbrane traje više od decenije (FOTO)

Novosti online

17. 03. 2023. u 13:09

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Emanueleom Žiofreom, šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, sa kojim je razgovarao o učešću na prvom "Forumu Šuman" posvećenom partnerstvima u oblasti bezbednosti i odbrane, koji će biti održan 20. i 21. marta 2023. godine u Briselu.

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА ЖИОФРЕОМ: Партнерство Србије и ЕУ у области безбедности и одбране траје више од деценије (ФОТО)

Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar Vučević zahvalio je na pozivu visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja za učešće na forumu. On je istakao da partnerstvo Srbije i EU u oblasti bezbednosti i odbrane traje već više od jedne decenije, kao i da je ono u skladu sa nacionalnim spoljnopolitičkim prioritetom, a to je članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

Učešće na "Forumu Šuman" predstavlja dobru priliku da se razmene mišljenja sa ministrima odbrane država članica EU, visokim zvaničnicima institucija EU, ali i drugih partnerskih država i međunarodnih organizacija, sa kojima Srbija zajedno učestvuje na zadacima očuvanja stabilnosti i mira u svetu.

Ambasador Žiofre je pozitivno ocenio učešće ministra Vučevića na "Forumu Šuman", istakavši da je Srbija jedan od najvažnijih partnera EU u oblasti bezbednosti i odbrane. On je izrazio zahvalnost Srbiji za dosadašnji doprinos u vojnim operacijama i misijama EU i preneo očekivanja da će se postojeća saradnja u narednom periodu dodatno proširiti kroz početak učešća u vojnoj misiji EU u Mozambiku.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (37)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili