"PROCENJUJEM DA MOŽEMO DA BUDEMO ISPRED OSTALIH" Vučić: Borićemo se za specijalizovanu Ekspo izložbu 2027, to bi bio turistički bum

Tanjug

22. 02. 2023. u 19:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras na svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu, pod sloganom "Kad je odmor nije teško", da ćemo se boriti da Beograd bude domaćin specijalizovane Ekspo izložbe 2027. godine, koja bi značila turistički bum za našu zemlju.

ПРОЦЕЊУЈЕМ ДА МОЖЕМО ДА БУДЕМО ИСПРЕД ОСТАЛИХ Вучић: Борићемо се за специјализовану Експо изложбу 2027, то би био туристички бум

J. Subin

Vučić je istakao da će biti uloženo dosta sredstava u razvoj turističke infrastrukture kako bi mogli da budemo domaćini te izložbe, ali da bismo posle od razvoja turizma imali velike prihode.

 - Ogroman bi to imalo značaj za Srbiju, ogromne prihode, pravi turistički bum za našu zemlju. Procenjujem da možemo da budemo ispred ostalih, ispred Argentine, Minesote u Americi, a ključni konkuren po nama je Malaga u Španiji, ali verujem da možemo da ih pobedimo, pošto su jednom Malaga i Sevilja bili domaćini i velikog Ekspa - rekao je Vučić.

Otvarajući Sajam turizma pozvao je sve da posete Srbiju i poželeo im dobrodošlicu, a posebno kineske turiste.

 - Osećajte se kao kod kuće - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri