BOCAN-HARČENKO RASKRINKAO ZAPAD: Pripemali su Kijev godinama, i to po šemi primenjenoj na regione Hrvatske naseljene Srbima

Novosti online

18. 02. 2023. u 11:52

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko reagovao danas povodom nedavnog intervjua ukrajinskog ambasadora u Beogradu Volodimira Tolkača za Politiku tvrdeći da on zloupotrebljava pravo govora širenjem lažnih optužbi na račun Rusije.

БОЦАН-ХАРЧЕНКО РАСКРИНКАО ЗАПАД: Припемали су Кијев годинама, и то по шеми примењеној на регионе Хрватске насељене Србима

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Cilj toga je, kako smatra Bocan-Harcenko, da se na bilo koji način skrene pažnja čitalaca sa stvarnih događaja u Ukrajini.

- Za te događaje punu odgovornost snose zločinački kijevski režim i kolektivni Zapad, koji besramo koristi ukrajinske vlasti kao alat u borbi protiv Rusije i zadržavanju ostatka svog globalnog uticaja - naveo je Bocan-Harčenko za Politiku.

Bocan-Harčenko ocenjuje i da kijevski funkcioneri „gorku istinu koja je za njih opasna“ grčevito pokušavaju da sakriju iza paravana „alternativne stvarnosti“.

- Koliko god se ukrajinski i zapadni propagandisti trudili, prevara ove veličine neće uspeti u savremenom svetu. Sva zlodela ukrajinskih snaga bezbednosti i nacionalista – od krvavog državnog udara 2014. godine u Kijevu i osmogodišnje agresije na Donbas – dokumentovani su od strane odgovarajućih ruskih struktura, kao i od strane Međunarodnog javnog tribunala za Ukrajinu koji je osnovan u Rusiji 2022. godine“, naveo je Bocan-Harčenko.

Bocan Harčenko tvrdi i da je Zapad dugi niz godina priremao Kijev za osvajanje Donbasa vojnim putem i to, kako kaže, „po šemi primenjenoj 1995. godine u odnosu na regione Hrvatske naseljene Srbima“.

- Odnosno Vašington i mnoge evropske prestonice su svesno doprinosili eskalaciji sukoba nameravajući da Rusiji nanesu 'strateški poraz' - smatra Bocan-Harčenko.

Tolkač je u intervjuu od 12. februara rekao da cilj Ukrajine ostaje isti, a to je vraćanje pod ukrajinsku kontrolu svih teritorija koje je Rusija zauzela i izlazak na međunarodno priznate granice Ukrajine iz 1991. godine.

Tolkač je ponovio da će Ukrajina sesti za pregovarački sto samo ako se razgovara o povlačenju ruskih trupa sa svih okupiranih ukrajinskih teritorija, isplati reparacija i uhapse odgovorni, uključujući najviše vojno i političko rukovodstvo Rusije, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO: ZAGRLjAJI I SUZE: Porodice dočekale heroje spasioce koji su se vratili iz Turske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024