"NAPAD NA KRIM UNAPRED OSUĐEN NA PROPAST" Ruski vojni eksperti: Poluostrvo maksimalno zaštićeno čuvaju ga marinci, PVO sistemi, brodovi

Novosti online

17. 02. 2023. u 23:24

IZJAVA zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da će Amerika podržati ukrajinske napade na Krim potvrda je da Vašington podstiče Ukrajinu na novu eskalaciju, pišu mediji.

НАПАД НА КРИМ УНАПРЕД ОСУЂЕН НА ПРОПАСТ Руски војни експерти: Полуострво максимално заштићено чувају га маринци, ПВО системи, бродови

Foto: Google maps/Jutjub/Baige News

Međutim, eventualni napad na Krim je, ističu ruski vojni eksperti, unapred osuđen na propast jer je poluostrvo maksimalno zaštićeno: čuvaju ga marinci, PVO sistemi, brodovi…
Prema rečima portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, izjava Nulandove o tome da su vojni objekti na Krimu za Ukrajinu legitimni ciljevi i da Amerika to podržava još jednom potvrđuje umešanost SAD u sukob u Ukrajini.
 - Dozvolila je sebi čitav niz zapanjujućih i apsurdnih izjava. Još jednom moramo da konstatujemo umešanost SAD u sukob u Ukrajini – isporučuju joj oružje u ogromnim količinama, pružaju obaveštajne podatke, učestvuju u planiranju vojnih operacija - izjavila je Zaharova, dodajući da su “američki ratni huškači otišli korak dalje”.
(Sputnjik)
 
BONUS VIDEO:
VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...