"OD ODGOVORNOSTI NIKADA NISAM BEŽAO" Vučić: Dolazim iz osećaja dužnosti da građanima Srbije kažem šta se događa

Tanjug

02. 02. 2023. u 10:19

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić govori na posebnoj sednici Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu izveštaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

ОД ОДГОВОРНОСТИ НИКАДА НИСАМ БЕЖАО Вучић: Долазим из осећаја дужности да грађанима Србије кажем шта се догађа

Foto: Z.J.

- Svrha današnjeg dana nije prebacivanje odgovornosti na bilo koga, od odgovornosti nikada nisam bežao, donosio najteže odluke u interesu naroda i Srbije - kazao je Vučić.

- Danas dolazim iz osećaja dužnosti da građanima Srbije kažem šta se događa da bi sami mogli da procene kakve su posledice i šta je to za šta se borimo, ukazaću na sve i na najlošije tačke francusko-nemačke inicijative, jer ljudi moraju da znaju da njihova vlada i predsednik nemaju šta da kriju od njih - naveo je dalje predsednik.

- Najvažnije danas o čemu moramo da govorimo, važnije od samog plana, a to su okolnosti, trenutak, politički momentum, politički okvir u kojem se sve dešava, mi danas prisustvujemo nekoj vrsti trećeg svetskog rata koji će biti obimniji, širi i teži nego što je danas, ovaj sukob biće samo teži i veći - istakao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (177)

SIMIĆ: Sve što je napisano u korist Srba u Briselskom sporazumu - mrtvo slovo na papiru