HITNO SE OGLASILA KANCELARIJA ZA KIM: "Kurti sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji"

Novosti onlajn

01. 02. 2023. u 14:15

NA PUTU koji vodi od magistralnog puta iz pravca Leposavića do zaseoka Zaselje u Lešku, i nadalje do vrha brda na kom je prema odluci Vlade Kosova izvršena nelegalna eksproprijacija zemljišta, od jutros se radi na proširenju seoskog puta uz upotrebu teške mehanizacije. Ovim povodom oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

ХИТНО СЕ ОГЛАСИЛА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ: Курти са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи

Foto Tanjug

"Aljbin Kurti danas je sa teškom mehanizacijom i specijalnom policijom započeo nelegalne radove na srpskoj zemlji u opštini Leposavić, konkretno selima Dren i Lešak, koju je bespravno uzurpirao 16. januara nekakvom jednostranom odlukom o eksproprijaciji. 

U zaseoku Zaselje, jutros su Kurtijevi predstavnici započeli radove na proširenju puta koji od magistralnog puta vodi do vrha brda koje je nelegalnom eksproprijacijom obuhvaćeno.  

O ovoj novoj uzurpaciji srpske zemlje na severu Kosova i Metohije jutros sam direktno obavestio i sve međunarodne predstavnike, kao i lično posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka. 

Izneo sam jasan zahtev da međunarodni predstavnici zaustave nove jednostrane poteze Kurtija na severu i protivpravne radove u opštini Leposavić kojima se oduzima zemlja srpskih domaćina i planira rušenje čak i srpskog groblja, zarad izgradnje nove nelegalne policijske baze.

Odluku o nelegalnoj eksproprijaciji Priština je donela sa jasnom namerom Kurtija da izazove nove tenzije i krizu na terenu", navodi Petković u saopštenju. 

BONUS VIDEO:

ŠTA SU JEDNI O DRUGIMA GOVORILI: Miloš Jovanović i Milica Đurđević Stamenovski u klinču

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

O OVOME ĆE SE PRIČATI: Čola postao tiktoker - vidite prvu objavu