VUČIĆ O SEDNICI O KIM: Bilo bi dobro da se postigne jedinstvo, ali ne verujem da će se to desiti

Tanjug

01. 02. 2023. u 12:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo na sednici Narodne skupštine na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji, ali da ne veruje u to.

ВУЧИЋ О СЕДНИЦИ О КИМ: Било би добро да се постигне јединство, али не верујем да ће се то десити

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vučić je, u Kostinbrodu u blizini Sofije gde su danas počeli radovi na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija, odgovarajući na pitanje novinara da li se može očekivati sloga na sednici koja sutra počinje rekao da ne veruje, jer živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da ljudi ne budu saglasni.

On je primetio i da nije prirodno da se ne razumeju kada su ključni nacionalni zadaci pred njima.

- Mnogi misle da kada je Srbiji teško da je to nekima prilika da se dočepaju političkih poena i vlasti. Nemam problem sa tim, neću kao predsednik nikome da se pravdam, drugi predsednici kada su odlazili rekli bi šta imaju i odlazili, ja sam jedini koji je ostajao na raspravi i spreman sam da budem dva-tri dana koliko traje rasprava, 10-15 sati i da ne izlazim, ali ne idem nikome da se pravdam, jer sam uradio sve pošteno i borio se i boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsednik, naravno u skladu sa svojim ustavnim mandatom - rekao je Vučić.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se nalazimo u vremenu koje je najteže verovatno od Drugog svetskog rata za Evropu i svet, a za nas od devedesetih, u kojem se, kako kaže, ne zna šta će biti sutra i da li će se ratni sukob proširiti i na druge zemlje sveta.

- Nalazimo se u vremenu gde ne možete da govorite samo o papirima, već i okolnostima i prilikama pod kojima nešto radite, pod kojima morate da se borite i čuvate mir istovremeno da čuvate svoje nacionalne vitalne interese i državne - kazao je predsednik. 

 

BONUS VIDEO: 

PRELEP PRIZOR: Pogledajte kako je izgledala Kula Beograd u čast prvog srpskog prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (65)

BILO IM JE ŽAO DA ME MALTRETIRAJU Kolja o hendikepu: Gledam na to kao na prednost