NASTAVLJA SE KURTIJEV TEROR: Vozač saniteta zaustavljen na Jarinju otkriva zašto nisu mogli da se vrate na KiM (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 01. 2023. u 16:46

POLICIJA tzv. Kosova na administrativnom prelazu Jarinje zaustavila je danas vozilo Hitne pomoći u kojem se nalazio pacijent upućen u Klinički centar u Severnoj Mitrovici, sa obrazloženjem da nema pravo da prođe jer se radi o vozilu čija registracija na KM tablice je produžena posle 10. decembra prošle godine, a ta vozila Priština sada "vodi kao neregistrovana".

НАСТАВЉА СЕ КУРТИЈЕВ ТЕРОР: Возач санитета заустављен на Јарињу открива зашто нису могли да се врате на КиМ (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Kosovo onlajn

Vozač saniteta iz Severne Mitrovice Milan Jovanović rekao je za Kosovo onlajn da su mu službenici Kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje rekli da je danas u 10 sati stigao dopis da se sva vozila registrovana posle 10. decembra smatraju neregistrovanim i da je to "po Briselskom sporazumu".

- Prvo su uzeli dokumenta i rekli da je vozilo neregistrovano i da ne može da uđe na Kosovo, i da je danas u 10 sati stigao takav dopis, da posle 10. decembra nijedno KM vozilo više ne može da produži registraciju. Nakon toga su nas pustili, ali opomenuli da više nećemo moći da uđemo, a ni da izađemo sa Kosova - rekao je Jovanović.

On je naveo da su službenici Kosovske policije zatim iza njih vratili sva privatna vozila registrovana na KM tablice.

Ovo nam je potvrdila i Sunčica Mašić iz Prilužja. Ona je navela za Kosovo onlajn da službenici tzv. kosovske policije njoj i sinu nisu dozvolili da se vrate kući "zbog stare nalepnice".

- Auto smo registrovali 20.12. 2022. godine, KM tablice, sve je regularno, a oni to ne uvažavaju. Kada smo prešli prelaz nisu nam rekli ništa, a sada kada smo se vraćali nisu hteli da nas puste. Rekli su stara je nalepnica, vratite se - navela je Mašić.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)