TAHIRI GOVORI EU KAKO DA USLOVI SRBIJU: Edita soli pamet Zapadu

Novosti Onlajn

13. 01. 2023. u 15:56

BIVŠI glavni pregovarač tzv. Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri kaže da bi i Evropska unija trebalo da uslovi Srbiju da uvede sankcije Rusiji.

ТАХИРИ ГОВОРИ ЕУ КАКО ДА УСЛОВИ СРБИЈУ: Едита соли памет Западу

Foto: Arhiva

Tahiri je na Fejsbuku navela da bi Evropska unija trebalo jasno da stavi do znanja Srbiji da bez sankcija Rusiji nema članstva u EU.

- Visoki američki zvaničnik Stejt departmenta Derek Šole juče je zatražio od Srbije da uvede sankcije Rusiji. Sada i EU mora da uslovi Srbiju, jasno joj stavljajući do znanja da će zaustaviti integraciju u EU ako ne uvede sankcije Rusiji. Ove jasne politike SAD i EU otvoriće put konačnom sporazumu uz obostrano priznanje. Sve dok se ne odvoji od Rusije, Srbija će ostati problem Balkana - rekla je Tahiri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju