ŠEŠELJ O KRIZI KOJU JE IZAZVAO KURTI: Srbija mora da insistira na tri pitanja

Novosti online

14. 12. 2022. u 20:39

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj smatra da na sastancima sa strancima treba potencirati tri pitanja

ШЕШЕЉ О КРИЗИ КОЈУ ЈЕ ИЗАЗВАО КУРТИ: Србија мора да инсистира на три питања

Foto: Printskrin TV Pink

- Prvo je pitanje povratka srpske vojske na Kosovu i Metohiji, iako će nas odbiti, drugo je pitanje Zajednice srpskih opština, i treće je pitanje nadoknade štete Srbima kojima je naneta šteta. I Pantiću, jer je izložen životnoj opasnosti, a i porodici Petrović jer im je oduzeta imovina vredna oko 700.000 evra. To mora da im zvanična Priština nadoknadi - navodi Šešelj za Pink.

Lider radikala je objasnio da Srbija mora da bude uporna u svojim zahtevima.

Predsednik SRS izneo je i stav da bi Srbija morala da napusti sve organizacije u koje na silu i voljom Zapada uđe takozvano Kosovo.

- Istog trenutka kada dođe do toga da lažna država Kosovo uđe u neku međunarodnu organizaciju, treba da je demonstrativno napustimo. Bilo bi bizarno da istovremeno u jednoj međunarodnoj organizaciji budu Srbija i njena pokrajina Kosovo i Metohija - kaže za „Politiku” Vojislav Šešelj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)