SRBIJA JEDNIM POTEZOM MOŽE DA UZNEMIRI HRVATSKU: Šešelj predlaže da obavestimo Italiju da više ne prihvatamo Ozimske sporazume

Novosti online

14. 12. 2022. u 16:02

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je da ta stranka planira da zahteva od Vlade Srbije da obavesti italijansku vladu da Srbija više ne prihvata Ozimske sporazume.

СРБИЈА ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ МОЖЕ ДА УЗНЕМИРИ ХРВАТСКУ: Шешељ предлаже да обавестимо Италију да више не прихватамо Озимске споразуме

Foto: Shutterstock/N. Skenderija/ilustracija

Ozimski sporazumi su potpisani 1975. godine. Njima je, pre svega, regulisano granično pitanje u oblasti Trsta. 

- Zona B je pripala Jugoslaviji, a ne Hrvatskoj, a Zona A Italiji - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS smatra da bi to bio adekvatan odgovor na hrvatske političke poteze, a između ostalog, i na napade Tonina Picule na Srbiju i Republiku Srpsku.

- Zabranili su Srbima uvoz ruske nafte preko Krka, a oni sami su dobili privilegiju da preko naftovoda Družba, uvoze jeftinu rusku naftu - rekao je Vojislav Šešelj za TV Pink.

Sadašnja premijerka Italije Đorđa Meloni nekada je isticala da je za vraćanje Istre i Dalmacije Italiji.

- Biće da sam uvek bila protiv ulaska Hrvatske u EU dok ne dođe do vraćanja imovine Jevrejima. O povratku, direktno, Istre i Dalmacije da i ne govorimo - napisala je svojevremeno ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada