PREMIJERKA BRNABIĆ: Molim EU da pomogne da Dejan Pantić bude pušten

Novosti onlajn

13. 12. 2022. u 13:29

PREMIJERKA Ana Brnabić pozvala je danas EU da pomogne da Dejan Pantić bude pušten iz pritvora, navodeći da je zgrožena zbog onoga što mu se dešava.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Молим ЕУ да помогне да Дејан Пантић буде пуштен

Foto Tanjug

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara nakon skupa u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji, podsetila da je u poslednje vreme bilo više takvih hapšenja nevinih ljudi i ocenila da je kriza u pokrajini izazvana da bi Aljbin Kurti vršio pritisak na Beograd.

Prema njenim rečima, na Kosovu bi sve bilo drugačije da je primenjen Briselski sporazum, jer bi situacija bila stabilnija i mirnija, razgovori sa Prištinom bi bili nastavljeni, a Srbi bi se vratili u prištinske institucije.

Brnabićeva je rekla da ne može da pozove Srbe da sklone barikade sa severa Kosova ako naoružani specijalci upadaju u vrtiće njihove dece.

- Kako ja da kažem Srbima na barikadama iz udobnosti Beograda da budu strpljivi i tolerantni ? Kako kad oni odvedu decu u vrtić i tamo im upadnu naoružani specijalci ROSU? Da vam nisu bezbedna deca u vrtiću da li biste bili na barikadama - upitala je premijerka odgovarajući na pitanje da li će pozvati Srbe da uklone barikade.

Ona je pozvala na primenu Briselskog sporazuma i rekla da ne razume zašto on ne može da bude primenjen i šta je tu problem.

Brnabićeva je navela i da postoje velika neslaganja sa SAD u vezi sa pitanjem Kosova, ali je dodala kako je saradnja sa američkom stranom bolja nego ikada u poslednjih 30 godina i da je zahvaljujući tome nađeno rešenje za registarske tablice i lične karte.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima