PRIPADNICI Kurtijevih specijalnih jedinica Rosu upali su malopre pod punim naoružanjem i blindiranim vozilima u objekat velike brane na jezeru Gazivode, saznaju "Novosti".

Igor Janev

11.12.2022. 11:58

Лек за нашу ситуацију је раскидање Кумановског споразума јер је ово основни документ којим се везују руке Србији. Раскидање Кумановског споразума је могуће на основу члана 52. Бечке конвенције о уговорном праву из 1969. према којем су ништавни и раскинљиви сви договори постигнути под притиском, уценом или изнудом. А уцена је 1999. постојала и била је у форми, или потпишите уговор, или наставак војне интервенције. Овим потезом раскидања Кумановског споразума би се омогућио повратака Војске Србије и полиције на Косово и Метохију.

Neko iz mase

11.12.2022. 12:44

Kada mačke= Srbije vojske i policije tj vlasti nema , miševi = Albanci kolo vode uz pomoć Amerike i EUrope. Vide ono da mogu kao i na utakmici znaju da ne možete ništa i završena priča ima 105godina i vise.

Dejan

11.12.2022. 12:48

I sta cemo mi sada da uradimo? Ako sada ne reagujemo vojskom ili specijalnom policijom da zastitimo svoj rodjeni narod ne treba vise da pricamo o suverenitetu i nepravdi. Onda sutra priznajte nezavisnost i ne smarajte nas vise s tim.

Srbija

11.12.2022. 13:01

Zašto predsedniče kao vrhovni komandant ne podignete,migove,da lete malo uz ,,administrativnu granicu i obavestite ih da Srbija i Srpska vojska postoje i da naše Srbe ima ko i sa čim da brni

marko

11.12.2022. 13:37

Silom Kurti nista nece postici Treba raditi uporno i strpljivo. Podizati i podržavati institucije na KIM (Crkva, kultura, Univerzitet...). Ovi stručnjaci što pozivaju na rat i vojsku bi prvi pobegli. Od toga nema nista. Najvažnije je sačuvati narod dole i suštinski ga podržati!

buki

11.12.2022. 14:53

@marko - Čime su etnički očistili Hrvatsku nego silom? Kako su proterali 250.000 Srba sa KiM, nego silom? Čime su ukrajinski nacisti godinama terorisali Ruse u Donjecku - SILOM! Čime je Putin stao u zaštitu svog naroda - NARAVNO SILOM! Sila je ta koja rešava skoro sve, a Vi još uvek tvrdite da Kurti ništa neće postići silom?

Igor Janev

11.12.2022. 13:51

Уколико КФОР (UN) не прихвати Захтев који ће у понедељак послати Влада Србије за повратком на КиМ наших безбедносних снага, тада услед не вршења обавеза на основу Кумановског споразума, овај уговор треба једнострано раскинути. Овим потезом би се омогућио повратака Војске Србије и полиције на КиМ. Лек за нашу ситуацију је раскидање Кумановског споразума јер је ово основни документ којим се везују руке Србији. Раскидање Кумановског споразума је могуће на основу члана 52. Бечке конвенције о уговорном праву из 1969. према којем су ништавни и раскинљиви сви договори постигнути под притиском, уценом или изнудом. А уцена је 1999 постојала и била је у форми: или потпишите уговор, или наставак војне интервенције.