SRAMNO OBJAŠNJENJE KURTIJEVIH HARAČLIJA: Vino zaplenjuju zbog "nelegalne proizvodnje"; Srbin poručio - "Ovo radimo već šest generacija!"

D. Z.

07. 12. 2022. u 20:40

NAORUŽANI pripadnici kosovske policije došli su danas ispred vinice Petrović u Velikoj Hoči sa carinicima, kako bi zaplenili srpsko vino, uz obrazloženje da se - nelegalno proizvodi.

СРАМНО ОБЈАШЊЕЊЕ КУРТИЈЕВИХ ХАРАЧЛИЈА: Вино заплењују због нелегалне производње; Србин поручио - Ово радимо већ шест генерација!

foto Kancelarija za KiM

- Šest generacija se bavimo proizvodnjom vina, ja sam svoju firmu stavio u mirovanje u skladu sa zakonom kada je počela korona i firma nije nakon toga aktivirana. Količine vina koje sam pravio, pravio sam za svoje potrebe - rekao je novinarima Srđan Petrović vlanik ove vinice u centru Velike Hoče, jedne od najstarijih na ovom područku.

Inače, ova vinica nije izvozila vino zbog problema sa deklaracijama na administrativnim prelazima, što je slučaj i sa ostalim proizvođačima vina u Velikoj Hoči, koji poslednjih godina proizvode vino za sopstvene potrebe.

Podsetimo, povodom ovog incidenta oglasio se danas i Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je na Tviteru napisao da je "Aljbin Kurti ponovo udario na Srbe na Kosovu i Metohiji poslavši svoju policiju u centar Velike Hoče, da zapleni Srbima vino".

- Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra. Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror! – napisano je Petković na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost