KURTIJEV HARAČ U VELIKOJ HOČI: ROSU specijalci zaplenjuju vino od srpskog vinogradara (VIDEO)

Novosti online

07. 12. 2022. u 18:22 >> 18:22

U VELIKOJ Hoči u toku je zaplena domaćeg vina od strane kosovskih carinika, od Srđana Petrovića vlasnika vinograda, koji od početka korone nije izlazio na tržište, niti je svoje vino prodavao.

КУРТИЈЕВ ХАРАЧ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: РОСУ специјалци заплењују вино од српског виноградара (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ Kosovo Online Live

Pripadnici specijalne jedinice Rosu policije, zajedno sa predstavnicima tzv. Carine Kosova nalaze se ispred kuće Srđana Petrovića u Velikoj Hoči i čekaju da dođe cisterna u kojoj će biti zaplenjeno vino.

Iako godinama Srđan vino nije prodavao već ga je čuvao za neke bolje dane i u skladu sa kosovskim zakonima svoju firmu je stavio u „mirovanje“, od strane kosovske carine je danas obavešten da se očekuje dolazak cisterne koja će pretočiti vino i zapleniti ga.

Srđan u svojoj vinici ima 40.000 litara vina i imao je rok da to prijavi do 15. januara, čak je i po saznanju da je pokrenut postupak otišao kod nadležnih službi u želji da izmiri obaveze i da plati kazne ukoliko je u nečemu pogrešio.

- Hteo sam da platim sve što sam dužan, rekli su mi da će me to koštati oko 35.000 evra i na sve sam pristao, čak su mi rekli da je sve u redu i da to treba da platim, ali evo danas su mi carinici pred vratima zajedno sa specijalcima iz Rosu jedinice i ne znam šta da radim. Ovo vino će biti pokvareno ako se sve preteče u jednu cisternu kako su oni nameravali. Pomešaće više vrsta vina i to nikom neće biti na korist, a šteta će biti ogromna za mene - rekao nam je Petrović.

U ovom trenutku ispod porodične kuće Petrovića očekuje se dolazak cisterni, a u dvorištu kuće i na ulici ispred okupljen je veliki broj meštana koji su zabrinuti zbog ovakve situacije jer su i sami proizvođači vina.

(Kosovo onlajn)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SRAMOTA... Ovo je na stolici zatekao svaki navijač Crvene zvezde koji je danas došao na derbi u košarci, a tiče se Siniše Mihajlovića