VEDRANA RUDAN O "MRAKU" NA N1 I NOVOJ S: "Zašto bi iko normalan mogao pomisliti da su oni slobodni mediji"

Novosti online

07. 12. 2022. u 12:12

HRVATSKA književnica Vedrana Rudan komentarisala je danas odluku televizija Nova S i N1 da ugase svoj program na jedan dan zbog navodne borbe za slobodne medije, ističući da je tekst o "mraku u Srbiji" čista glupost.

ВЕДРАНА РУДАН О МРАКУ НА Н1 И НОВОЈ С: Зашто би ико нормалан могао помислити да су они слободни медији

Foto Tanjug

- Zašto bi iko normalan mogao pomisliti da su N1 i Nova TV slobodni mediji? Ovaj tekst o "mraku u Srbiji" bez ovih televizija nije čak ni "pametna glupost", to je čista glupost - rekla je Vedrana Rudan.

Povezala je problematiku srpskih medija i s Amerikom, čiji lideri vekovima zagovaraju liberalnu demokratiju, zbog čega su se, smatra Rudan, neopravdano mešali u poslove drugih zemalja kako bi i tamo uspostavili demokratiju

- Ako nisam za Vučića, ako nisam za demokratiju, ako nisam za fašizam, za šta sam? Pravo je pitanje protiv čega sam? Protiv sam svih onih koji me žele uveriti da postoji demokratija, da postoje slobodni mediji, da je Amerika svetski Crveni krst. Kad svet, ako ikad, shvati da demokratija ne cveta tamo gde lova caruje, možda na crnim ekranima nećemo čitati kretenske slogane jer neće postojati ni mediji koji su danas uvek i svagda samo glas svoga gospodara - piše Rudan, koja na kraju ironično zaključuje:

- Za uznemirene demokrate iz Srbije i okoline. Ne sekirajte se. Uskoro će bljesnuti danas mračni ekrani, televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju, valjda vam je jasno da pravda uvek pobeđuje na kraju. Posebno američka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (110)

ĐOKOVIĆ DOBIO ODGOVOR: Sabalenka poslala poruku Novaku pred finale Australijan opena protiv Cicipasa