LJILJANA SMAJLOVIĆ O ŠOLAKOVOJ PROPAGANDNOJ OPERACIJI: "To nema veze sa slobodom novinarstva, već sa ličnim interesima"

Novosti online

07. 12. 2022. u 10:41

NOVINARKA Ljiljana Smajlović rekla je da je Dragan Šolak, prekidanjem programa televizija N1 i Nova S, pokušao da nametne to pitanje predsedniku Aleksandru Vučiću tokom samita u Tirani.

ЉИЉАНА СМАЈЛОВИЋ О ШОЛАКОВОЈ ПРОПАГАНДНОЈ ОПЕРАЦИЈИ: То нема везе са слободом новинарства, већ са личним интересима

Foto: Printscreen/Pink

- Ovo je potez medijskog gazde, koji taj potez nije objasnio. Sinoć se pojavilo neko saopštenje, iz kojeg se vidi da je to neki pritisak da se peta frekvencija dodeli televiziji Nova. Ja ne znam da li se prodaje televizija, pa vi pritiskom da dobijete frekvenciju pokušavate da izdejstvujete višu cenu - rekla je Smajlovićka.

Ona kaže da je jasno da je u pitanju zakulisna radnja.

- Odnosi u redakcijama su takvi da vi ne morate ni da objasnite glavnim urednicima zašto to radite. To nema veze sa slobodom novinarstva, to ima veze sa nekim interesom. To je propagandna operacija, tako se ponašaju komercijalno-propagandni timovi, kada odluče da zagolicaju javnost sa nekim proizvodom - rekla je ona.

Ljiljana Smajlović ističe da se tako ne bori za slobodu novinarstva, već za neki sopstveni interes koji nećete da deklarišete javno.

- A pritom je upadljivo, naravno, da ono što nisu znali unapred novinari N1 i Nova, saznali su opozicioni poslanici, koji su došli spremni u Skupštinu. To je jedna sinhronizacija koja deluje unapred osmišljeno, i deluje da je osmišljeno na liniji medijskog gazde i političara - kaže ona.

Smajlovićka ističe da se time šalje poruka koja nema mnogo veze sa slobodom novinarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (146)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna