ŽIOFRE: Rezolucija EP važna, ali pregovore vodi Evropska komisija

Tanjug

25. 11. 2022. u 16:16

ŠEF Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da je rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji važan dokument, ali da se pregovori vode između zemlje kandidata i Evropske komisije.

ЖИОФРЕ: Резолуција ЕП важна, али преговоре води Европска комисија

Foto: Tanjug

Žiofre je to rekao na konferenciji za štampu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a odgovarajući na pitanje da li to što zvaničnici u Srbiji govore da rezolucija nije obavezujući dokument umanjuje važnost poruka koje stižu iz Evropskog parlamenta.

- Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo, sadrži mišljenja parlamenta koje je usvojeno velikom većinom, ali pregovori se vode između zemlje kandidata i Evropske komisije. Ono što Komisija predloži zemlje članice moraju da prihvate - rekao je Žiofre dodajući da se na isti način sprovodi i upravljanje IPA fondovima.

U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata.

- Mislimo da pomoć koju pružamo Zapadnom Balkanu i Srbiji je tu da pomogne građanima i promoviše reforme i tako planiramo da nastavimo da radimo - kazao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

OGROMNA ŽIVOTINJA SNIMLJENA U JADRANU: Od prizora zastaje dah - izranja iz voda, prska, pa se vraća u dubine (VIDEO)