VULIN O SITUACIJI NA KIM: "Sve što se bude desilo u narednim danima je krivica EU i Prištine"

Novosti online

05. 11. 2022. u 16:22

LIDER Pokreta socijlista Aleksandar Vulin, prokomentarisao je najnovije događaje koji su se odigrali na KiM. On je ovom prilikom poslao snažnu poruku sa upozorenjem šta se može dogoditi ukoliko situacija izmakne kontroli.

ВУЛИН О СИТУАЦИЈИ НА КИМ: Све што се буде десило у наредним данима је кривица ЕУ и Приштине

Foto: MUP

Lider socijalista je dodao da je Aleksandar Vučić Srbe učinio jedinstvenim političkim narodom.

-  Srbi svoje odluke donose vodeći računa o celini narodnog bića. Kao nikada ranije, Srbi na KiM su podržani od svoje države, ali i svih Srba gde god da žive. Srbi na KiM su u institucije Prištine ušli sa podrškom Vlade Srbije i tako i izlaze iz njih. Jedinstveno, promišljeno i sa razlogom. Briselski sporazum nije sproveden i Srbija za to nema ni najmanju odgovornost. Sve što se bude desilo u narednim danima je krivica Evropske unije koja nije ispoštovala svoju ulogu garanta i pokrovitelja Briselskog sporazuma, i Prištine koja je sve učinila da se dogovoreno ne sprovede - rekao je lider socijalista.

Vulin je rekao i da nasilje prema Srbima neće proći bez odgovora i dodao da "krivac za svaku izgubljenu glavu je onaj ko bude oružjem krenuo na Srbe".

- Molim sve da to razumeju i da sačuvaju mir", izjavio je lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući odluku predstavnika Srba na KiM da se zbog terora Šiptara i premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija povuku iz svih prištinskih institucija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a