ZAPUŠTENO zdravstveno stanje Radoslava Brđanina, sa zapaljenjima više organa, oštećenjem jetre i velikom iscrpljenišću, zbog kojih je iz humanitarnih razloga pušten na prevremenu slobodu iz zatvora u Sheveningenu, samo je poslednji primer lošeg lečenja, koje srpski pritvorenici imaju u Hagu. Oni se već godinama, pored optužbi za ratne zločine, jalovo bore i s tamošnjim sistemom da im se omogući odgovarajuće lečenje.

Komentari (8)

Milos

06.09.2022. 10:38

U stručnost lekara kao i tuzitelja u haškom tribunalu netreba sumnjati,oni to rade strucno(dokazao Vojislav Šešelj) A da se vlast odmah zauzela za naše pritvorenike(kao što se zauzela da ih isporuči u tribunal)nebi se dešavalo ovo što se desilo!

Nevski Aleksandr

06.09.2022. 10:42

Ti osumnjičeni su nepoželjni i nezgodni svedoci dogadjanja rata u bivśoj SFRJ i njih se treba otarasiti. Streljati ih nemogu, jer za to ih treba osuditi, a osuda nema i ne može biti. Bolest je najbolje reśenje da se za taj sud i ceo " napredni svet" na čelu sa USA, sve ovo zavrśi kako au zamislili. Pozdrav.

Branko

06.09.2022. 10:50

ЕУ и све њене установе у служби су терора тоталитарног бес-поретка какав ни Орвел није могао да замисли - притом најгоре тек долази - “Нема горе тираније од оне пре обучене у демократију”, Монтескје..

Sanja

06.09.2022. 11:07

Он је ту постављен да потрује и трајно онеспособи преостале Србе коју су у Хагу, дакле по задатку, њему треба судити за Зчочин над Србима!

Desimir

06.09.2022. 11:17

Desimir haski srpski zatvorenici su poslati u Hag da se nevrate zivi a ne posle izdrzane kazne da se vrate zivi i zdravi dali ce Mladic Karadjic Pavkovic biti pusteni bolesne ljude mrcvare do smrti umesto da se na slobodi adektivno lece ubili su pokojnog Milosevica sta moze dali moze drzava da pokrene peticiju preko saveta bezbednosti UN medjunarodnog ljudska prava zastitu nasih haskih zatvorenika i privremena pustanja na slobodu i smenu Andjusa haskog sudiju koji donosi nerazumne odluke politiku svetskih fasista