VUČIĆ ODBRUSIO TAJNERU: Nema napada na Kosovo, jer po međunarodnom pravu ono pripada našoj zemlji

Novosti online

02. 08. 2022. u 20:19

U OBRAĆANjU javnosti povodom dramatičnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je i poruku Tomasu Tajneru, nekadašnjem pripadniku italijanske vojske i stručnjaku NATO.

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ТАЈНЕРУ: Нема напада на Косово, јер по међународном праву оно припада нашој земљи

Foto: Printskrin

Naime, on je komentarisao sramnu tezu Tomasa Tajnera o tome da je Srbila dobili poruku od NATO da će ukoliko bude napala Kosovo NATO reagovao u roku od nekoliko sati.

- Ja govorim poštenim i otvorenim jezikom. Najteže je sačuvati razum kada imate posla sa budalama, a taj Tajbner je jedan od najvećih. Osim što je sve slagao i sve izmislio cela priča mu je potpuno besmislena. Imamo korektan odnos sa Kforom, tog dana sam se video sa Mojsilovićem dva ili tri puta, razgovarali smo o svemu. Srbiji niko nije pretio i Srbiji niko neće da preti. Scenario koji je taj nesrećnik izmislio, a inače je pričao gluposti i oko Ukrajine, i oko Nagorno-Karabaha, je scenario za malu decu. Ja nemam problem sa uvlačenjem rogova, ja ću uvek da klečim i molim za mir, ali kada neko pređe granice i kada neko ugrozi živote naših ljudi i kada neko mislim da ima pravo da čini pogrom, zato što će da kaže "mi smo suverena država", ne niste suverena država.

- I ne može to da bude napad na Kosovo, jer po međunarodnom javnom pravu Kosovo pripada ovoj zemlji. Po međunarodnom javnom pravu i Rezoluciji 1244, i nema nikakvog napada na Kosovo. Da ne pričamo o drugim normala, oni izvlače norme 1244 koje im se sviđaju, a one koje im se ne sviđaju sklone o strani. Tako je i sa sporazumima, deo koji nam se sviđa to može, a deo koji nam se ne sviđa, od tog posla nema ništa. O pričama da će Srbiji da pobede za nekoloiko sati, ja verujem da tako nešto nikome ne pada napamet, mi ćemo da čuvamo mir, ali da pustimo da tuku naš narod, nećemo nikada. Pozvaću tog stručnjaka da ga pitam da li će za dva ili tri sata da obavi to što je namerio.Pa ćete da vidite da te stvari ne stoje baš tako.

- Ja o takvim stvarima neću da pričam, ja se verujem da smo daleko od scenarija koji razni belosvetski hoštapleri žele da vide i koji po svaku cenu hoće da nađu neku žrtvu da bi pokazali svoju moć, pošto na drugačiji način ne mogu. Mi ćemo uvek da razgovaramo, ali ja moram da prizam da ne znam o čemu više da razgovaramo. To vidite i po načinu na koji se obraćam poslednjih dana, kada vidite da je sve potpuno iscrpljeno, da ne znate šta je to što možete da uradite, onda vam je potpuno jasno u čemu se nalazimo - navodi Vučić.

Posetimo, Tajner je poručio da će "Ukoliko se Vučić sudi da se napadne Kosovo, borbeni avioni NATO-a  reagovati u roku od nekoliko sati …"

- U roku od 48 sati 173. vazdušno-desantna brigada američke vojske bila bi prebačena vazdušnim putem na aerodrom u Prištini, a padobranska brigada italijanske vojske “Folgore“ vazdušnim putem do aerodroma Đakovica (koji je italijanska vojska izgradila za ovu svrhu) - napisao je Tajner na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (117)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024