PRIŠTINA NASTAVLJA DA MALTRETIRA SRBE: "Jarinje" zatvoreno i nakon što su barikade uklonjene, narod ne može da se vrati u svoje domove

Novosti online

01. 08. 2022. u 19:41

BEZ obzira na to što su sve barikade kod Jarinja uklonjene oko 15 časova, a nešto kasnije i policija tzv. Kosova je saopštila da barikada na severu više nema, Priština i dalje drži zatvorenim administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, a građanima nije dozvoljeno da se vrate nazad u svoje domove.

ПРИШТИНА НАСТАВЉА ДА МАЛТРЕТИРА СРБЕ: Јариње затворено и након што су барикаде уклоњене, народ не може да се врати у своје домове

Foto: M. Stevanović

Zvanično, policajci tzv. Kosova na prelazu Jarinje kažu da čekaju odluku vlade, da bi se prelaz otvorio.

Na prelazu Jarinje u oba pravca nalazi se do desetak vozila.

Petković: Rakiću zabranili da pređe "Jarinje"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je ranije danas da pripadnici tzv. policije Kosova ne dozvoljavaju predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću da pređe Jarinje.

Kako kaže, Rakić sa kolonom vozila iz Centralne Srbije ne može da uđe na teritoriju tzv. Kosova, jer policija Aljbina Kurtija, premijera lažne države, i dalje drži zatvorene prelaze Jarinje i Brnjak. Na ovaj način krši se postignuti dogovor i direktno se stopira sloboda kretanja.

- Ovo je najbolji pokazatelj koliki je patološki lažov Aljbin Kurti. Javno je obećao i odlukom potvrdio da će po uklanjanju barikada svi prolazi biti otvoreni. Međutim, to se ne dešava i vidimo da su prelazi i dalje zatvoreni – rekao je Petković za "Nacionalni dnevnik" Televizije Pink.

Dodao je da "balkanski piroman" očigledno želi nove sukobe i ne želi nikakve dogovore.

- O svemu ovome sam obavestio Miroslava Lajčaka (specijalnog predstavnika EU za dijalog između Beograda i Prištine), a dobili smo obrazloženje da zbog tehničkih razloga prelazi neće biti funkcionalni više sati. Ovo je neprihvatljivo i Kurti na ovaj način pokazuje da mu namera nije bila da se dogovara, već da stvara novu tenziju i incidente – kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM imao je pitanje za Kvintu: "da li imamo slobodu kretanja ili je nemamo?"

(Kosovo online)

BONUS VIDEO - BIJU RAFALI, PSUJU NAM MAJKU SRPSKU: Potresna ispovest starice iz Rudara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024