"BALKANSKI PIROMAN ŽELI NOVE SUKOBE" Petković o lažima i provokacijama Aljbina Kurtija

Novosti online

01. 08. 2022. u 19:08

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da pripadnici tzv. policije Kosova ne dozvoljavaju predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću da pređe Jarinje.

БАЛКАНСКИ ПИРОМАН ЖЕЛИ НОВЕ СУКОБЕ Петковић о лажима и провокацијама Аљбина Куртија

Foto: Tanjug

Kako kaže, Rakić sa kolonom vozila iz Centralne Srbije ne može da uđe na teritoriju tzv. Kosova, jer policija Aljbina Kurtija, premijera lažne države, i dalje drži zatvorene prelaze Jarinje i Brnjak. Na ovaj način krši se postignuti dogovor i direktno se stopira sloboda kretanja.

- Ovo je najbolji pokazatelj koliki je patološki lažov Aljbin Kurti. Javno je obećao i odlukom potvrdio da će po uklanjanju barikada svi prolazi biti otvoreni. Međutim, to se ne dešava i vidimo da su prelazi i dalje zatvoreni – rekao je Petković za "Nacionalni dnevnik" Televizije Pink.

Dodaje da "balkanski piroman" očigledno želi nove sukobe i ne želi nikakve dogovore.

- O svemu ovome sam obavestio Miroslava Lajčaka (specijalnog predstavnika EU za dijalog između Beograda i Prištine), a dobili smo obrazloženje da zbog tehničkih razloga prelazi neće biti funkcionalni više sati. Ovo je neprihvatljivo i Kurti na ovaj način pokazuje da mu namera nije bila da se dogovara, već da stvara novu tenziju i incidente – kaže Petković.

Direktor Kancelarije za KiM imao je pitanje za Kvintu: "da li imamo slobodu kretanja ili je nemamo?"

(Pink)

BONUS VIDEO - SA UNUKOM I ĆERKOM ČEKA DA STIGNE U MITROVICU: Svedočenje Dragana zarobljenog na Jarinju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEĆE BITI LAKO: Vučić otkriva - Ima tih političkih patuljaka u Evropi, biće više uzdržanih zemalja nego za