SRBI SU TRAŽILI FORMIRANJE ZSO Petković nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kim: "Naš narod je ohrabren Vučićevim rečima"

Novosti onlajn

31. 07. 2022. u 18:38

U RAŠKI je održan sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa KiM.

СРБИ СУ ТРАЖИЛИ ФОРМИРАЊЕ ЗСО Петковић након састанка са представницима Срба са Ким: Наш народ је охрабрен Вучићевим речима

Foto: Novosti

- Zbog jednostranih i protivpravnih odluka Aljbina Kurtija koje počinju od ponoći, danas sam se sastao sa političkim predtavbicima Srba sa KiM. Imali smo dug i težak razgovor - rekao je Petar Petković.

- Od političkih predstavnika Srba sam čuo da su svi ohrabreni današnjim obraćanjem predsednika Vučića koji je jasno ukazao na kršenje svih sporazuma od strane Aljbina Kurtija i šta je sve to što Priština čini da bi proterala srpski narod. Naš narod je apsolutno ohrabren jer je čuo punu podrsku Srbije - istakao je on.

- Kurti ocigledno zeli da iskorisi svaku situaciju da bi dodatno destabilizovao situaciju na KiM. Od svih prestavnika Srba danas sam čuo da žele da formiraju ZSO. Da danas imamo ZSO sve ovo što se desava danas ne bi bilo. Ako Kurti moze da pokrece dogovor iz 2011. godine, zašto ne mogu srbi da pokrenu Briselski sporazm i da uđu u formiranje ZSO. ZSO jeste kičma i srce normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)