VULIN ODBRUSIO PLENKOVIĆU: Obilazak Jasenovca, mesto srpskog, jevrejskog i stradanja Roma, ustaše ne vole

Novosti online

18. 07. 2022. u 21:01

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću: Zajedničko i jednoj i drugoj zabrani je što smo i predsednik Vučić i ja želeli da obiđemo mesto srpskog, jevrejskog i romskog stradanja, a to ustaše ne vole i svako podsećanje na zločine NDH doživljavaju kao provokaciju

ВУЛИН ОДБРУСИО ПЛЕНКОВИЋУ:  Обилазак Јасеновца, место српског, јеврејског и страдања Рома, усташе не воле

Foto Ministarstvo Odbrane

-Ako je meni zabranjen ulazak u Hrvatsku, jer sam hteo da dovedem pitomce vojne akademije, buduće srpske vojnike u Jasenovac, a zašto je onda Aleksandru Vučiću zabranjen ulazak u Jasenovac koji je hteo da dođe sam, bez kamera i pratnje, a pogotovo vojske. Zajedničko i jednoj i drugoj zabrani je što smo i predsednik Vučić i ja želeli da obiđemo mesto srpskog, jevrejskog i romskog stradanja, a to ustaše ne vole i svako podsećanje na zločine NDH doživljavaju kao provokaciju. Vlada u čijoj zemlji se nesmetano okupljaju ustaše, u kojoj je NDH izraz "povijesne težnje hrvatskog naroda za samostalnošću", vlada u čijoj zemlji se ulice daju ustaškim zločincima, a spomenici osuđenim teroristima, vlada u zemlji u kojoj je proterivanje Srba u "Oluji" praznik, a ubijena srpska deca na Petrovačkoj cesti ne zaslužuju pravdu je ustaška vlada i nikakva drugačija, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarišući navode premijera Hrvatske Andreja Plenkovića u kojima je istakao da je ministar Vulin već nekoliko godina nepoželjna osoba u Hrvatskoj, "kada se prije par godina na sličan način trebalo dovesti vojnike u Jasenovac", te da u Hrvatsku ne može niko da dolazi kako mu se "prohtije".

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MIGOVI I ORLOVI DEMONSTRIRAJU SILU NA PEŠTERU: Pogledajte kako izgleda moćna avijacija Vojske Srbije (VIDEO)