RADIKALI O NEČUVENOM POTEZU ZAGREBA: Proterati hrvatskog ambasadora iz Srbije zbog neoprostivog diplomatskog skadnala

Novosti online

17. 07. 2022. u 13:35

SRS, čiji je lider Vojislav Šešelj, najoštrije osuđuje nerazuman potez "neoustaške vlasti u Hrvatskoj" koja je zabranila Aleksandru Vučiću da se privatno pokloni žrtvama fašističkog ustaškog terora u Jasenovcu.

РАДИКАЛИ О НЕЧУВЕНОМ ПОТЕЗУ ЗАГРЕБА: Протерати хрватског амбасадора из Србије због неопростивог дипломатског скаднала

Foto: EPA/Koča Sulejmanović

- Ovim potezom hrvatska vlast nastavlja da prikriva zločin i genocid nad srpskim narodom koji je počinjen u vreme Nezavisne Države Hrvatske čiju politiku očigledno sledi i aktuelna hrvatska vlast, kao i sve prethodne vlasti u ovoj državi Evropske unije.

Srpski radikali zahtevaju da Srbija odmah uskrati gostoprimstvo hrvatskom ambasadoru u Beogradu koji je odbio da primi diplomatsku notu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, što se u diplomatiji smatra neoprostivim skandalom - saopštila je SRS.

Podsećamo, predsedniku Srbije je Hrvatska zabranila da položi cveće jasenovačkim žrtvama.

U logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)