KAKO ĆE SE ZAVRŠITI RAT U UKRAJINI? Šešelj o ruskoj vojnoj operaciji - Ukrajina će biti podeljena na više delova

Novosti online

16. 07. 2022. u 08:02

RAT u Ukrajini će se završiti tako što će ruska vojska svojom specijalnom operacijom da zauzme celu teritoriju Ukrajine, predviđa lider SRS Vojislav Šešelj.

КАКО ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ РАТ У УКРАЈИНИ? Шешељ о руској војној операцији - Украјина ће бити подељена на више делова

Foto: Profimedia/ ALEXA STANKOVIC/printskrin/ilustracija

- Ukrajina će biti podeljena na više delova. Neki od tih delova će se direktno priključiti Rusiji, a neki će postati nezavisne države u prijateljskim odnosima sa Rusijom - očekuje lider radikala.

Republika Srpska na udaru

Šešelj upozorava i na opasnost koja preti Republici Srpskoj.

- Pritisci na Republiku Srpsku se nastavljaju, zapadne sile žele da je ukinu i utope u unitarnu BiH. Najviše, ipak, zavisi od nas, Srba, i srpske sloge. Mi se moramo tome odlučno suprotstaviti. Imamo u tome podršku i pomoć Rusije, koja je u ovom slučaju vrlo efektna i efikasna i želim samo da srpski narod u RS bude svestan koliko su neke opozicione stranke tamo ogrezle u izdaji, koliko su instrumentalizovane od zapadnih ambasada i Sarajeva. I da ne podlegnu njihovoj demagogiji. Naravno, ne dajem bezrezervnu podršku Dodiku, mislim da se njegova politika može kritikovati s različitih aspekata. Ali u svakom slučaju, njegovo obaranje s vlasti bi izložilo Republiku Srpsku teškim mukama i problemima. Ja ga, dakle, podržavam kao kandidata za predsednika Republike Srpske, ali dozvoljavam sebi i određenu dozu kritike za poteze za koje smatram da nisu dobri. Tako bi trebalo da se postave svi patriotski faktori u Republici Srpskoj - kazao je Šešelj.

Ne dolazi u obzir da Srbija bilo kada prizna nezavisnost tzv. Kosova 

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, lider radikala ističe da je potrebno da Priština ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

- Srbija više ne sme da dopusti nikakav ustupak sa svoje strane dok se ne realizuje ZSO. Drugo, ne dolazi u obzir da Srbija bilo kada prizna nezavisnost tzv. Kosova. I treće, ja sam već izlazio pre nekoliko godina sa jednim konciznim planom kako da se reši kosovsko-metohijski problem, naravno, potreban je kompromis, da se nađemo na pola puta između srpske težnje za unitarnom državom i albanske težnje za nezavisnošću - izjavio je Vojislav Šešelj.

(Alo)

BONUS VIDEO: ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU" - Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna