DA NIJE maršal Žukov u Berlinu 1945. izgovorio čuvenu rečenicu: "Oslobodili smo Evropu od fašizma, oni nam to nikad neće oprostiti", teško da bi ijednom sovjetskom vojniku moglo pasti na pamet, da će se 80 godina kasnije neki drugi ruski vojnici ponovo boriti protiv nacista koji će ponovo ubijati Ruse, u Ukrajini, u Donbasu, i zabranjivati im ruski jezik i rusko ime. Ali, dogodilo se, i to što je bilo nezamislivo i što je Žukov predvideo: nacisti ne samo da nisu oprostili, nego su se spremali da blickrigom osvoje Donbas, kao što je i Hitler verovao da će blickrigom 41. pobediti Rusiju.

Luka

02.07.2022. 10:29

Hvala g.Jovanoviću na izvanrednom prikazu licemerne politike Zapada ,,njihovog nastavka kolonijalne i nacističke politike prema Rusiji,Srbiji i svakoj zemlji koja ne sledi njihove zahtjeve i politiku

sb

02.07.2022. 11:41

Odličan tekst. Zapad= lepo pakovanje ( demokratija, ljudska prava i slobode) a suštinski, kad se raspakuje, ostaje samo globalna, nezajažljiva želja za moć i pljačku drugih država i naroda kao i upravljanje celim svetom po sopstvenom nahođenju, tako da morate samo da im klimate glavom i radite isključivo u njihom interesu.

Čiča Gorio

02.07.2022. 14:27

Ko god radi i šta god radi. On to sebi radi??? Sve je poznato i viđeno... Samo je najgora stvar što ćemo i mi ostali da platimo možda i glavama???

buki

02.07.2022. 16:51

Gospodine Jovanoviću svaka Vam čast za ovaj tekst, a želela bih da on nekako dopre i do zapadne čitačke populacije. Vama hvala i svu sreću vam želim.