SLOBODA SRBIJE JE BILA I OSTAĆE NAJVEĆA VREDNOST: Moćna poruka predsednika Vučića na dan kada je završena bitka na Košarama (VIDEO)

Novosti online

14. 06. 2022. u 20:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je položio venac na Spomenik junacima sa Košara.

СЛОБОДА СРБИЈЕ ЈЕ БИЛА И ОСТАЋЕ НАЈВЕЋА ВРЕДНОСТ: Моћна порука председника Вучића на дан када је завршена битка на Кошарама (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Danas je 23. godišnjica završetka dvomesečne bitke na Košarama i tim povodom predsednik Vučić se oglasio na svom Instagram profilu poručivši da je sloboda Srbije bila i ostaće najveća vrednost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

- Svi bi hteli da mi budemo produžena ruka bilo koga od njih, a ne da imamo svoj stav i politiku. Nikome u svetu ne odgovara da vidi jednu malu zemlju koja vodi svoju politiku, a ne njihovu. Sloboda Srbije je bila i ostaće najveća vrednost za koju se borimo - napisao je Vučić.

Vučić se danas, nakon polaganja venaca, obratio građanima i još jednom se zahvalio junacima sa Košara.

- Posle godina ćutanja, ako ništa, danas barem govorimo o ovome sa ponosom, sećajući se svih stradalih. Hvala vam na svemu što ste učinili za našu Srbiju, za našu otadžbunu. Danas deca u Srbiji znaju za Košare, znaju šta znači štititi svoju zemlju i čini mi se, možda bolje nego mi, razumeju koliko je važno voleti svoju zemlju. Hvala vam što ste voleli svoju zemlju više od svega, i Srbija to neće i ne sme da zaboravi - rekao je predsednik.

Vučić je izjavio da se trudi da svakoga dana pokušava da analizira sve što se zbiva u svetu i da veoma brine jer nije siguran kako mogu stvari da se okončaju u Ukrajini i kakve će to efekte imati na Srbiju, Evropu i ceo svet.

- Srbija je nekako najlakša meta mnogima. Ali na manjem nivou mi moramo da se borimo u skladu sa svojim mogućnostima i moramo da sačuvamo svoju Srbiju. Čini mi se da čak i oni koji ne razumeju našu poziciju, razumeju da nemamo hir, već da tako misle građani Srbije - kaže Vučić.

Ističe da Srbija sedi na jednoj, svojoj stolici, i da je važno da zemlja ide napred, da se nastavljaju započeti radovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREDSEDNIK VUČIĆ NA POLIGONU PEŠTER: U toku velika vojna vežba Vihor 2024 (VIDEO)