VUČIĆ: Ne odgovara im što vodimo svoju, a ne njihovu politiku

Novosti onlajn

14. 06. 2022. u 11:12

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikome u svetu ne odgovara da vidi jednu malu zemlju koja bi da vodi svoju politiku, a ne njihovu.

ВУЧИЋ: Не одговара им што водимо своју, а не њихову политику

Foto: Tanjug

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li bi svetu odgovarala jedna neutralna zemlja, koja gleda svoj interes i koja se ne bi svrstavala ni na jednu stranu.

- Svi bi hteli da mi budemo produžena ruka bilo koga od njih, a ne da imamo svoj stav i politiku - kazao je Vučić.

Kako kaže, Srbiji nije ni otvoreno poglavlje 31 (spoljna, bezbednosna i odbrambena politika), jer su "neki" smatrali da smo nespremni za to, a danas od naše zemlje traže da ima 100 odsto usaglašenosti sa tom politikom za koju nisu čak ni otvorili poglavlje.

- Nisu nam čak ni otvorili poglavlje, tako da mislim da je to pomalo licemerno, ali šta da se radi. Naše je da čuvamo svoju zemlju, da se izborimo i pripremimo za zimu. Očekuju nas radni i naporni jul i avgust da spremimo zemlju i verujem da ćemo onda imati šansu da prezimimo na pristojan način - rekao je Vučić.

Najavio je da će sutra na otvaranju dela obilaznice oko Beograda govoriti o planovima nove vlade koji se tiču plata, penzija i, kako dodaje, kada, kome i koliko.

Navodeći da kao predsednik Srbije mnogo manje računa vodi o stranačkim interesima, čak i svoje stranke, kaže da s obzirom na ono što je video u istraživanju od pre dve večeri, koje se bavi raznim pitanjima pa i rejtingom političkih stranaka, članovima SNS-a ne ide "baš loše kao nekima drugima koji su mislili da će da se "ovajde" o prilike u Ukrajini i sve drugo".

Na pitanje da li ima informacije o prošle nedelje uhapšenom ukrajinskom državljaninu Naumovu, koji je uhapšen na granici Srbije i Severne Makedonije, Vučić je kazao samo da ima informacije, ali nije rekao više o tome.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije