SAMIT regionalne inicijative Otvoreni Balkan u Ohridu svečano je otvoren danas. Samitu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.

Komentari (4)

Nada

08.06.2022. 11:13

Otvoreni Balkan je ideja koja je jos kao začeta obecavala rezultate,koja je pokazala da ima podrsku i da je otvorena za svaki predlog.Kao takva služi kao uzor mnogima,da solidarnošću i ujedinjenjem mozemo ici ka napretku.

Milan

08.06.2022. 12:56

Ako hocete školstvo, penzije, ekologiju i ostalo kao u Švajcarskoj onda pre nego što pokrenete neke svoje nadam se ideje raspisite referendum. I za manje stvari Švajcarci raspisuju referendum!

Oliva

08.06.2022. 17:30

Otvoren je Balkan jos onda kada je Srbija omogućila vakcinaciju protiv kovida i gradjanima iz susedstva. Opsti interes i globalno razmišljanje je iznad sebičnog licnog i lokalnog. Čim nase banana balkanske drzave ojačaju bice dopadljivije i EU i SAD. Samo da znaju da ce onda pregovore voditi sa grupom ravnopravnih kandidata sa kojima nece moći da manipulisu. Jedino ako to ne bude kamen spoticanja jer ni SFRJ nisu hteli da prime u EU dok je bila ravnopravna s njima, treća armija i razvijena drzava u Evropi. Mislite o tome takodje kao i o pozitivnim aspektima ove mini ekonomske i interesne zajednice Balkanaca.