VUČIĆ PORUČIO HRVATIMA: Strašno nam je važna EU, ali ubijena deca od 9 i 11 godina mnogo su nam važnija od svakog NATO-a i Evropske unije

Novosti online

24. 05. 2022. u 21:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras iz Davosa da nema problema sa Hrvatima.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТИМА: Страшно нам је важна ЕУ, али убијена деца од 9 и 11 година много су нам важнија од сваког НАТО-а и Европске уније

Foto: Tanjug

- Želim da predstavnici hrvatske manjine učestvuju u radu Vlade. Neko ima problema sa provođenjem ratnih zločina, pokrenuta je hajka, preti se celoj zemlji. Pre nekoliko meseci izašli su sa pričom da sam tukao zatvorenike u ratu u Petrinji, a ja nikad nisam bio tamo u celom životu. Zamislite da mi tako nešto izmislimo za predsednika druge zemlje, da li mislite da je neko rekao izvinite zbog svih tih laži?  Samo su nastavili sa istom vrstom kampanje misleći da je sve dozvoljeno. Jer Srbija nikada neće biti dovoljno mala dovoljno slaba koliko bi neki ljudi želeli.

- Što se tiče reakcija na optužnicu, nisam se mešao, te odluke donosi Tužilaštvo za ratne zločine, niti bih se mešao, ali sam ponosam na činjenicu da će ubijena deca imati nadu, odnosno neko od njihovih preživelih, da će pravda biti bar delimično zadovoljena.

Kako ćemo da objasnimo nekome da se neko protivi tome da ubice dece od 9 i 11 godina budu kažnjeni - male Nevene i Žarka Rajića. Da li hoćete da životi te nevine dečice budu bačeni onako jer je nekome palo na pamet da ima pravo da baca bombe i ubija decu? Da li su ta deca nekome pretila idući Petrovačkom cestom u zbegu da se spasu i da mogu da žive normalno kada su imali 9 i 11 godina? I niste se setili da kažete nešto o tom zločinu, nisu poveli postupak, ništa. I onda je kriva Srbija - jer je dozvoljeno ubijati decu, ali nije dozvoljeno pokretati postupke.

Jer kad pokrenete postupak - neće ući u EU. Moguće, vi ste veliki i moćni. Strašno nam je važna EU, ali dete od 9 i 11 godina, Rajići, mnogo su nam važniji od svakog NATO-a, Evropske unije i svega drugog.

Nemam nijednu težu reč za Hrvate - mi ćemo da radimo svoj posao, oni svoj. Da ih  molim da ih umoljavamo, da puzimo i da klečimo, dok sam predsednik Srbije taj film nećete gledati. Oni koji su ubijali decu moraju da odgovaraju - poručio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili