VUČIĆ IZ BRISELA O NOVOM POTEZU PRIŠTINE: Srbija će ozbiljno i odgovorno odgovoriti!

Novosti onlajn

11. 05. 2022. u 20:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se uživo iz Brisela nakon sastanka sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem.

ВУЧИЋ ИЗ БРИСЕЛА О НОВОМ ПОТЕЗУ ПРИШТИНЕ: Србија ће озбиљно и одговорно одговорити!

Foto: Printscreen TV Pink

Predsednik je komentarisao vest da će Priština sutra podneti zahtev za članstvo u Savetu evrope. 

- Teško pitanje za nas. Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji celog regiona i na destabilizaciji Srbije. Večeras ću govoriti detaljnije o tome. Ako oni to urade, onda je jasno da za njih ne postoji ni Briselski ni Vašingtonski sporazum, ni rezulocija 1244 i da u potpunosti ukidaju međunarodni pravni poredak. Biće ineresantno da vidimo ko će sve od onih koji se zaklinju u poštovanje međunarodnog javnog prava da podrži nešto tako. Mi ćemo odgovoriti ozbiljno i odgovorno i snažno štititi svoju zemlju - rekao je predsednik. 

Vučić je takođe najavio da u danima pred nama očekujemo važne posete Srbiji i Beogradu. 

- Mi ćemo u skladu sa svojim interesima da donosimo odluke - rekao je predsednik na pitanje novinara o novim pritiscima za uvođenje sankicija Rusiji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

VAŽAN SASTANAK: Vučić danas sa DŽejmsom OBrajanom