VULIN O OPTUŽBAMA: Cilj je samo srušiti Vučića, ne obaziru se na demanti

Tanjug

01. 05. 2022. u 23:43

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin negirao je večeras da je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa američkim kongresmenima prošle nedelje obećao uvođenje sankcija Rusiji i optužio one koji smatraju da je to tačno da žele da sruše Vučića.

ВУЛИН О ОПТУЖБАМА: Циљ је само срушити Вучића, не обазиру се на деманти

Foto: Printskrin

Vulin je naveo da je kongresmen Kris Marfi u izveštaju nakon posete Beogradu i razgovora sa Vučićem "rekao nešto što nije istina" i podsetio da su i američki zvaničnici demantovali da je Vučić obećao uvođenje sankcija Rusiji, na šta se, prema njegovim rečima, pojedini međi ne obaziru.

- Samo je cilj srušiti Vučića i ništa drugo. Kongresmena (Krisa Marfija) su demantovali i članovi njegove delegacije, ali niko se ne obazire na demanti nego se samo priča o tome da je gotova činjenica da je predsednik Vučić obećao nekakve sankcije i to za 60 dana - rekao je Vulin u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Na pitanje kako vidi to da kongresmeni saopštavaju javnosti netačne informacije, Vulin je zapitao "što, jel ne mogu da lažu?"

- U čemu je razlika između kongresmena i našeg poslanika? Koliko puta smo napali našse poslanike da govore neistinu, a šta, američki kongresmen, on je svetinja, on ne može da ne kaže nestinu. Kao što vidite, itekako može - rekao je Vulin.

Istakao je da Vučić čuva srpske nacionalne interese i ocenio da ga zato "napadaju sa jedne i sa druge strane".

- Vučić neće da se svrsta. Rusija je demokratska zemlja, i Srbija je, kao i evorpske zemlje i mi se ne svrstavamo. On je na strani Srbije, ne želi da ga hvale ni jedni ni drugi, već samo njegov narod. Srbi nisu robovi, glup narod, nepolitičan i ne glasaju Srbi slučajno za njega, već zato što mu treba snažan vođa koji će izdržati pritiske i sa istoka, i sa zapada - poručio je Vulin.

Dodao je da su pritisci još teži nego što su bili za vreme potpisivanja Briselskog sporazuma.

- Za sebe mislim da sam hrabar čovek koji može dosta da podnese, ali ovo ne znam kako bih, a vidim da Vučić izdržava -rekao je Vulin.

Kada je reč o reakcijama iz regiona na vojnu izložbu u Batajnici, Vulin je zapitao u čemu je problem sada kada nabavljamo naoružanje i sa zapada.

- Problem je kada naoružanje stiže i sa istoka, i sa zapada. Beskrajno sam ponosan što sam bio mali deo političke neutralnosti. Mi kao vojno neutralni moramo sami sebe da zaštitimo, a isto tako možemo da se naoružavamo i na istoku, i na zapadu. Dužni smo da budemo spremni za najteže trenutke - rekao je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju