VUČIĆ: Sa Marfijem nisam razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji!

Novosti online

30. 04. 2022. u 12:45

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije rekao je danas nije tačno je sa senatorom Krisom Marfijem razgovarao o uvođenju sankcija Rusiji.

ВУЧИЋ: Са Марфијем нисам разговарао о увођењу санкција Русији!

Foto: Tanjug/Novosti

Ponovio je zaključke sa Saveta za nacionalnu bezbednost. Kaže da su večni samo interesi, a ne prijateljstva.

– Srbija je donela svoje zaključke na Savetu za bezbednost. Pojedini političari pričaju šta im odgovara, misle da će da skoče u očima Amerikanaca i Evropljana. Postoje i neki koji nemaju nikakvu odgovornost, koji imaj uneki svoj ideološki pristup a baš ih briga da li će Srbija moći da preživi, da ima dovoljno hrane, zaposlenja. Naša politika mora da bude politika razvoja, da gleda u svakom trenutku šta su interesi naše zemlje. O nagađanjima kada će neko da uvodi sankcije ne mogu da govorim. O izjavi predsednika Putina govoriću 6. maja – rekao je Vučić.

Podsetimo, senator demokrata Kris Marfi u izjavi za Glas Amerike je, mimo diplomatskog bontona i pravila, otkrio detalje razgovora sa prvim čovekom Srbije. Pri tom je, ako je prevod njegovog nastupa bio verodostojan, preneo da mu je Vučić kazao "pozovi me za 60 dana. Proveri jesam li učinio ono što sam rekao da ću učiniti". Ova rečenica poslužila je pojedinim krugovima i u Srbiji i u inostranstvu da "zaključe" kako je Vučić spreman da uvede sankcije Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a