VUČIĆ O IZBORIMA: "Rezultat je istorijski - razumeo sam poruke naroda"

Novosti onlajn

07. 04. 2022. u 21:48

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras i o održanim parlamentarnim i predsedničkim izborima.

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Резултат је историјски - разумео сам поруке народа

Foto: P.Milošević

Predsednik je naveo da njegova stranka ima stabilmnu parlamentarnu većinu i da će SNS uz koalicione partnere imati najmanje 135 poslanika.

Kaže da u SNS postoji veliki interes da se ponovo ide na parlamentarne izbore.

- Oni su to mislili do kraja godine, zajedno sa gradskim - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da nije saglasan sa ovom idejom, bar oko parlamentarnih izbora i da želi o tome da razgovara sa ljudima iz SNS.

Vučić je naveo da ga je Dačić zvao mnogo puta od izbora i podsetio da SPS nije bio potreban SNS u četiri vlade, ali su ipak bili partneri i naveo da je zahvalan toj stranci, ali da to nije bio presudan faktor za njegovu pobedu u prvom krugu.

- Ja sam tokom kampanje morao da vodim državu i da se ponašam odgovorno, a ostali su bili na raspustu i vodili kampanju nudeći populističku politiku kojom bi za pet dana uništili državu.

Razumeo sam poruke naroda

Vučić smatra da nije korektno što analitičari ne ističu da je SNS pobednik izbora, ali da nije zadovoljan rezultatom SNS na izborima, a da nije sasvim zadovoljan ni svojim rezultatom, ali da je ponosan na njega i da je istorijski.

Kaže i da je razumeo poruke ljudi i da "oni hoće da Vučić vodi zemlju", ali žele da ih predsednik više čuje glasanjem za druge liste na parlamentarnim izborima.

Obećao je da će ići još više u narod i da mu objašnjava sve što se dešava. Ističe da mu je narod poručio i da nije zadovoljan kadrovima, ali kaže da nije ni on.

Takođe, narod želi veću transparentnost u velikim projektima, smatra Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice