PREDSEDNIK Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je pre dva dana na skupu u Smederevu da se koalicija koju predstavlja, "Ujedinjeni za pobedu Srbije", zalaže za to da se ukinu doprinosi za zdravstvo.

Komentari (20)

zvekisd

11.03.2022. 21:06

A može li profesorka da objasni moj slučaj. Penzioner sam ali i dalje radim. Moj poslodavac ima obavezu da uplaćuje za moje zdravstveno osiguranje. Evo već pet meseci pokušavam da zakažem kod endokrinologa, ali bez uspeha. Privatno, taj pregled košta 6.000. Kako da ja skinem novac sa mog zdravstvenog osiguranja i da platim pregled?

Nebitan

12.03.2022. 10:21

Samo neka odluče hoće li lekari raditi privatno ili u državnim ustanovama i ne bi bilo problema. Ovako ne ide. Ili neka onda to zdravstvo nadoknadi troškove pacijenata koje daju istim tim lekarima u privatnoj klinici

Slavica

13.03.2022. 01:57

Pa vi gospodine imate pare pa mozete da se lecite u inostranstvu a to sto igrate na kartu da dibijete veci PDV da da dopunite sopstvenu kasu ili mozda ce te da zidate zaduzbine crkve manastire sta ce vam tolike pare na onaj svet se ide bez para a ja mislim da ste vi dosta uzeli od ovog naroda nemogu da gledam kako ste se svi povampirili hocete po svaku cenu da sednete u fotelju neznam sto to radite osim jednog mosta bez kraja za vreme vaseg mandata nista niste uradili sklonite se svi ja da sam vlast sve bi vam konfiskovala svima iz predhodne vlade i sve ove tajkune bi proresetala pa da vidimo koristite vi neciju dobrotu sramota sta radite

Prvak

13.03.2022. 04:40

Sve je to ok kad su u pitanju pregledi raznorazni do 10 000 dinara. A šta ćemo ako treba operacija? Hoće Djiki posle da vam plati bolnički dan kod privatnika koji košta 1000 evra. Plus operacija.

Aleksandar

13.03.2022. 05:17

Konačno i Đilas da kaže nešto pametno. Čitam komentare i ne mogu da verujem da ljudi žele i dalje da budu pljačkani. Mada, mnogo bolje bi bilo kada bi zdravstveni osiguranici imali kartice. Pa gde odeš da se lečiš, taj neka naplati. Tako bi se napravila zdrava selekcija. Neradnici i neznalice u zdravstvu bi propali, a oni koji rade i vrede bi prosperirali. I mi konačno mogli da dobijemo zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužujemo.

nekko

13.03.2022. 16:58

Ja sam za dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Od plate mi se odbija 15.000 dinara na kontu zdravstvenog osiguranja a ne idem kod lekara. Odnosno, ako zatreba odem kod privatnika jer nema slobodnih termina u drzavnoj ustanovi. Kao sto postoji svude u svetu, ja biram kod koga hocu. Vi mi dajte tih 15.000 na racun svakog meseca a ja cu da odlucim da li cu se, kad i kod koga da lecim. Djilas je u pravu.

Zarko

14.03.2022. 01:12

Odakle za misljenje da pitate bas Milicu Bisic najblizeg Dinkicevog saradnika koji su svojim radom rasturili I zdravstvo I privrednu. I sad se ista ta persona sekira za zdravstvo. Ma nije valjda. Predlog Djilasa se zasniva na vec postojecoj politici a to je ukidanje drzavnog zdravstvo I prelazak iskljucivo na privatno sto sada vec I imamo samo sto se nasim parama sada grade drzavne bolnice u kojima nema lekara jer su svi u privatnim klinikama Ili su otisli na zapad.

Predrag

15.03.2022. 03:35

Само ме интересује, зашто ја дајем доприносе за здравствено САДА, кад опет плаћам партиципацију и скоро сваки лек морам да платим? Кога возате ви бре!