VAŽAN SUSRET: Vučević razgovarao sa ambasadorom Jermenije Hovakimianom (FOTO)

Novosti online

02. 03. 2022. u 11:54

MILOŠ Vučević, gradonačelnik Novog Sada, primio je u Gradskoj kući ambasadora Jermenije Nj.E. Ašota Hovakimiana i tom prilikom mu poželeo srdačnu dobrodošlicu.

ВАЖАН СУСРЕТ: Вучевић разговарао са амбасадором Јерменије Ховакимианом (ФОТО)

Foto: Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

- U razgovoru o brojnim temama, dotakli smo se najvažnijeg nacionalnog projekta u kulturi, a to su aktivnosti u okviru godine titule za Novi Sad kao Evropske prestonice kulture - istakao je gradonačelnik Novog Sada.

-Ocenili smo da postoje brojne mogućnosti za uspostavljanje veza sa jermenskim gradovima u okviru tog projekta, kao i to da treba logistički podržati susrete kulturnih poslenika obe zemlje u cilju kvalitetne razmene iskustva. Grad je otvoren za saradnju sa Ambasadom Jermenije na svim poljima od značaja, od privrede i ekonomije, do sporta i obrazovanja, kako za građane Novog Sada, tako i za Jermene koji žive u gradu.

- S obzirom na činjenicu da dva naroda vekovima imaju zajedničku istoriju obojenu prijateljstvom, na tim temeljima treba graditi konkretnije odnose u budućnosti, uz nastavak dobre saradnje - zaključio je Vučević.

BONUS VIDEO - SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD TV TORNjA U KIJEVU: Rusi upozoravaju stanovništvo - "Napustite svoje domove!"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati