PASTOR: Podržaćemo Vučića za predsednika, SVM ide samostalno na parlamentarne izbore

Tanjug

10. 02. 2022. u 17:56

PREDSEDNIK Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor najavio je danas podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao predsedničkom kandidatu, ali je poručio da će SVM ići samostalno na parlamentarne izbore.

ПАСТОР: Подржаћемо Вучића за председника, СВМ иде самостално на парламентарне изборе

FOTO: SVM

Pastor je u izjavi za medije na Paliću, nakon današnjeg susreta sa Vučićem, rekao da SVM želi da ga podrži kao predsedničkog kandidata u izborima za predsednika Republike.

- Mislim da je protekli period od pet godina potvrdio tu našu rešenost i da je puno osnova da sa dignutom glavom tu odluku donesemo i da je zastupamo. Rekao sam da sam spreman to učiniti i javno, uključujući i manifestacije vezane za njegovu kampanju - naveo je Pastor.

On je dodao da je sa Vučićem razgovarao i o predstojećim parlamentarnim izborima, na kojima će SVM učestvovati samostalno, prenosi RTS.

Kako je naveo, SVM želi da ostvari relativno visok legitimitet u svom biračkom telu, a da nakon toga da nastavi saradnju sa SNS "koja je obeležila proteklih 15 godina kao koalicioni partner i u republičkom parlamentu, odnosno izvršnoj vlasti".

Pastor je sa Vučićem dogovorio podršku završetku turističkih infrastrukturnih objekata na Paliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOKTORSKA DISERTACIJA MILOŠA JOVANOVIĆA: NATO agresiju 2010. nazivao vojna intervencija