NASTAVLJAJU SA LAŽIMA I BLOKADAMA: Ana Brnabić o Savi Manojloviću i Rio Tintu

Novosti online

21. 01. 2022. u 22:46

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić govoreći o planiranju atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osvrnula se i na aktuelna dešavanja - otkazivanje ugovora sa Kompanijom "Rio Tinto" i proteste u Beogradu.

НАСТАВЉАЈУ СА ЛАЖИМА И БЛОКАДАМА: Ана Брнабић о Сави Манојловићу и Рио Тинту

Foto printskrin Prva TV

- Juče sam govorila o razlozima zbog kojih smo doneli odluku o Rio Tintu. Građani su zabrinuti za uticaj na životnu sredinu zbog ovog projekta. Žao mi je što nismo ranije o tome pričali. Bilo mi je jasno kada je Vučić bio u Gornjim Nedeljicama, kada je razgovarao sa građanima. Savo Manojlović je nastavio sa lažima i najavio nove blokade -  kaže Brnabić.

- On je pravnik, doktorirao je iako je bio zauzet blokadama, a za jednog doktora je neverovatno da ne poznaje zakon, i to zakon zbog koga je blokirao saobraćaj. Reč je o Zakonu o referendumu. Ispunili smo njegove zahteve i hirove, a on sada ne želi da postupa po tom zakonu - dodaje Brnabić.

- Imali su četiri zahteva, apsolutno su svi uslišeni i usvojeni su - podvlači premijerka. Komentarišući pad akcija kompanije Rio Tinto na svetskim berzama, navela je da ekološke proteste plaćaju strane donacije.

- Taj novac dolazi od fondova i institucija, a to pokazuje jedan stepen ludila koje imamo u zemlji, gde imate američke fondacije koje plaćaju proteste protiv Rio Tinta. Savo Manojlović je od Rokfeler fondacije dobio 25.000 dolara za opšte namene, pritom je to prvi put da je dobio novac od njih, takoreći na lepe oči, rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)