MINISTARKA MAJA POPOVIĆ: Zahvaljujem građanima na iskazanoj političkoj zrelosti

Novosti onlajn

17. 01. 2022. u 16:18

KAO ministar pravde, želim da se zahvalim građanima Republike Srbije na iskazanoj političkoj zrelosti na referendumu i da čestitam potvrđivanje Akta o promeni Ustava Republike Srbije u oblasti pravosuđa - izjavila je Maja Popović.

МИНИСТАРКА МАЈА ПОПОВИЋ: Захваљујем грађанима на исказаној политичкој зрелости

Foto: Novosti

Izbor građana Srbije će omogućiti nezavisnije sudstvo i samostalnije javno tužilaštvo, brže i jeftinije ostvarivanje i zaštitu prava pred sudovima i suđenje u razumnom roku. Ove promene Ustava povećaće pravnu sigurnost, koja će uticati na veći priliv stranih investicija, što će posledično dovesti do povećanja životnog standarda i ekonomskog napretka Srbije. Odluka na referendumu omogućiće modernizaciju i veću efikasnost pravosuđa, ali i veću odgovornost sudija i javnih tužilaca. Građani Srbije su pokazali da promenama Ustava žele da otvore vrata daljoj reformi u oblasti vladavine prava.

Želim da obavestim javnost da će ministarstvo na čijem sam čelu, odmah posle proglašenja Akta o promeni Ustava u Narodnoj skupštini, preduzeti naredne korake u procesu reforme u oblasti vladavine prava.

U predstojećem periodu, Ministarstvo pravde biće posvećeno pripremi seta zakona čije je donošenje neophodno za sprovođenje promena Ustava i njihovo uvođenje u pravni život Srbije, pre svega Zakona o sudijama, Zakona o uređenju sudova, Zakona o Visokom savetu sudstva, Zakona o javnom tužilaštvu i Zakona o Visokom savetu tužilaštva - rekla je ministarka Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEVIĐENA MRŽNJA VEČERNJEG LISTA: Priželjkuju da Ukrajinci proteraju Ruse kao što su oni Srbe