HAVARIJA U ZVEČANU: Povremena isključena struje na severu KiM

Tanjug

05. 12. 2021. u 00:14

POSLE havarije na glavnom vodu “Enertgetike” u opštini Zvečan i sve češćih kvarova na niskonaponskoj mreži u Kosovskoj Mitrovici, Elektrodistrubucija sever je primorana da vrši povremena isključenja zbog rasterećenja mrežnog postrojenja na severu Kosovske Mitrovice.

ХАВАРИЈА У ЗВЕЧАНУ: Повремена искључена струје на северу КиМ

Foto M. Sekulović

Glavni dispečar za održavanje mreže Zoran Obradović kaže za Radio Kosovska Mitrovica da je ogromna potrošnja u ovom trenutku i da pojedine trafostanice ne mogu da izdrže, pa dolazi do preopterećenja i ispadanja iz sistema snabdevanja strujom.

Meštani naselja Rudare su bili dva sata bez električne enrgije zbog preopterećenosti trafostanice kod pekare.

-Slična je situacija i u ostalim gradskim i prigradskim zonama, tako da su isključenja radi rasterećenja neminovna, a ukoliko se ne smanji potrošnja i troši racionalnije, ove zime ćemo imati mnogo problema i ne znamo kako ćemo prezimeti, kaže Obradović.

Uputio je apel potrošačima Kosovske Mitrovice, Zvečana i okoline da smanje potrošnju i imaju razumevanja za nastalu situaciju.

Visokonaponski kabl u centru Zvečana je privremeno saniran i dok se ne izvrši zamena može ponovo doći do havarije, naglasili su na sastanku sa građanima u četvrtak, direktor Energetike Dragoslav Milošević i gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo