VUČIĆ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Možemo da se sastanemo i u Srebreniku

Tanjug

16. 11. 2021. u 23:54

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da želi da razgovara o situaciji u BiH i Republici Srpskoj sa Bakirom Izetbegovićem ili sa nekim drugim njihovim predstavnikom ako to žele u BiH, kao i da bi taj susret mogao da bude i u Srebreniku.

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Можемо да се састанемо и у Сребренику

Foto: Printskrin TV Happy

Vučić je gostujući na TV Hepi rekao da Bakir Izetbegović kada je trebalo da dođe u Beograd da razgovara sa njim nije izdržao pritisak medija u BiH.

Vučić je naglasio da je najvažnije da se sačuva mir, po svaku cenu, ali i da razume stav Republike Srpske po pitanju oduzimanja nadležnosti, jer je to tačno.

"Mi balkanski narodi moramo da sednemo da razgovramo i ja ću zato da prihvatim ideju o razgovoru. Nije mi problem ne moramo da idemo jedan drugom. Možemo da odemo i u Srebrenik, to je deo Sarajeva, ima tamo i dobrih kafana, da sednemo i radimo tri sata, nikakav mi problem nije i ako možemo oko bilo koje sitnice da se dogovorimo, jer čak i kada razgovaramo to smanjuje tenzije između naših naroda", poručio je Vučić.

Kaže da je spreman da razgovara sa bilo kim u BiH koga smatraju legitimnim predstavnikom naroda.

Nemam problem da razgovaram, poručio je Vučić.

Istakao je da ljudi u Srpskoj treba da razumeju da nama nisu potrebni nikakvi sukobi niti ozbiljniji problemi, kao i da samo mir donosi blagostanje i Srbiji i Republici Srpskoj.

-Svaka vrsta podizanja tenzija Srbiji ne odgovara, naglasio je Vučić.

Takođe, dodaje da oni koji priželjkuju sankcije protiv bilo koga ili ne razumeju politiku ili reaguju samo na osnovu svojih emocija, kao i da svakako nisu dobronamerni ni prema kome - ni prema BiH ni Srbiji.

Vučić kaže da ima ogroman strah od eventualnog uvođenja sankcija protiv Republike Srpske i Milorada Dodika, iako neće biti sankcija protiv Srbije.

-Ali, kao da su jednim delom i protiv nas, jer svi onda znaju da je ceo region u problemu. Koji će investitor onda da dođe u BiH i u region koji je u problemu. Nikome nisu potrebne sankcija, nikome sankcije nisu dobro donele. Nikome nametanje politike spolja nije dobro donelo. Zato sam uvek govorio Balkan balkanskim narodima, mi moramo da sednemo i da razgovaramo, kazao je Vučić i iyrayo nadu da nikakvih sankcina neće biti.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda