VUČIĆ: Srbija mora da vodi slobodarsku politiku, da opstane i snaži

Tanjug

16. 11. 2021. u 22:53

SRBIJA mora da vodi slobdoarsku i samostalnu politiku, politiku u kojoj odlučuju samo izabrani predstavnici građana, a ne spolja, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВУЧИЋ: Србија мора да води слободарску политику, да опстане и снажи

Foto: Printskrin TV Happy

On je, na TV Hepi, rekao da to želi da ostavi kao politiku stranke u budućnosti.


Dodao je da Srbija mora biti vojno neutralna, da gradi prijateljstva, dobre odnose, poštovanje za sebe kroz nezavisnu i samostalnu poziciju i da bude na nezavisnom putu.

- Mora da vodi takvu politiku da opstane i snaži - naglasio je Vučić.

Rekao je da se ne sekira zbog tekstova negde protiv naše zemlje i njega, jer kako kaže što bi se nekome sviđalo nekome što je Srbija postala uspešnija.

Podsetio je da je Srbija danas prva po ekonomskim parametrima u regionu, a da su ranije ispred nje bile druge zemlje.

Što se izbora tiče kaže da će biti teška utakmica, ali da se nada da će njegova SNS imati preko 50 odsto glasova, za šta će se boriti.
Osvrnuo se i na tvrdnje da su Grenel, Palmer i svi drugi koji pohvale Srbiju srpski lobisti i plaćenici, i poručio da Srbija nikoga od njih nikada nije platila i da je užasno da se tako nešto tvrd,i jer to ima za cilj da se uništi svako ko nije sto odsto protiv nas.

- Tim koji tvrde tako nešto nije cilj rušenje Vučića, već uništenje Srbije. Čim pomogne neko Srbiji on je lobista i plaćenik. Za mnoge pomislim da nisu na vaservagu kada kažu platili smo MMF da nas hvali - objasnio je on.

Vučić je kazao da je zahvalan izaslaniku SAD Gabrijelu Eskobaru što podržava Srbiju dok je na evropskom putu i inicijativu Otvoreni Balkan.

- Na tome sam mu veoma zahvalan jer je to inicijativa budućnosti - rekao je on.

Vučić je, s tim u vezi, kazao da je urađen fantastičan posao na nedavnom skupu u Nišu, i da će u Tirani, iza Svetog Nikole, biti objavljeno sve što je dogovoreno, a biće tu izvanrednih stvari koje će značiti građanima sve tri zemlje.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)