VULIN: Danas je iznad Valača kružio helikopter

Novosti online

08. 11. 2021. u 18:23

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin gostujući u emisiji "Fokus" na TV B92 govorio je o pretnji zauzimanja trafostanice Valač od strane Prištine.

ВУЛИН: Данас је изнад Валача кружио хеликоптер

Foto: Printskrin TV B92

- Danas je iznad Valača kružio helikopter. Tu nema šta da traži osim ako se nešto ne planira - rekao je on i dodao da ćemo biti spremni šta god da se desi. - Zabrinut sam. Kurti je kukavica i devastiran porazom na lokalnim izborima. On misli da su ga šiptari kaznili što nije dovoljan ratoboran. Ne razume da ni oni ne žele da se srpske i šiptarske glave kotrljaju ulicom - naglasio je Vulin i dodao da građani uvek mogu da računaju na MUP.

Foto: Printskrin TV B92

Prokomentarisao je i priče o ruskim dobrovoljcima.

- Nama ne trebaju ruski dobrovoljci. Dovoljni su Srbi, ako ikad odlučimo da to uradimo. Šiptari nikada nisu dobili rat protiv Srbije i zato im treba NATO. Učinićemo sve da očuvamo mir. Nemamo dečje glave na bacanje - dodao je on.

Rekao je da i Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Aljbin Kurti rade iste stvari.

- Kurtiju je lakše. A kad vam Srbi tako nešto kažu, onda se zapitate - izjasnio se Vulin, a na pitanje o Đilasu i njegovoj tvrdnji da "kriminalci na severu KiM učestvuju na izborima", ministar je rekao da se "svoja zemlja ne pljuje i ne vređa".

- Ne ideš da pljuješ predsednika Srbije koji ima veću podršku nego što ćeš ti ikada imati. Takvi se preziru, pljuju i odbace - poručio je Vulin i dodao da je kriminal daleko zastupljeniji na jugu KiM, nego na severu. - Srbi na severu i jugu KiM su čestiti ljudi. Da nije Srbije i njene pomoći, ne bi imali hleba da jedu. Jel su oni kriminalci? Što preživljavaju od Srbije? Pa gde su im te pare od kriminala?

Na pitanje šta Đilas očekuje od Eskobara, ministar unutrašnjih poslova kaže da očekuju da se Vučiću zabrani bavljenje politikom, a onda da se ide na izbore.

- Traže i zahtevaju da uvede sankcije Vučiću i da mu se zabrani da se bavi politikom - ponovio je Vulin.

Dotakao se teme napada na porodicu predsednika Vučića.

- To se planski radi - ne možeš na njega, udari mu na dete. Da ga pobede na izborima ne mogu, jedino ako se sam povuče. I to oni hoće-  kazao je Vulin i dodao da se Vučić i njegova porodica planski kriminalizuju i dovode u vezu sa kriminalom. - NJegova glava i njegovi članovi porodice su u opasnosti od trenutka kada se staje na put mafiji.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINJA - Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POKRET SOCIJALISTA ODGOVORIO ĆUTI: Može on Vulina da vređa onoliko koliko ga i mrzi ali Srbiju neće uništavati