MINISTAR VULIN: Napadi na Srbiju zbog vežbe „Sistem 2021” bizarni koliko i oni da su vakcine Vučićev napad na BiH

Novosti online

05. 11. 2021. u 13:15

MINISTAR policije Aleksandar Vulin prokomentarisao je danas napade na Srbiju i njega lično koji dolaze od strane određenih analitičara i medija iz Federacije BiH zbog održane operativno-taktičke vežbe „Sistem 2021”.

МИНИСТАР ВУЛИН: Напади на Србију због вежбе „Систем 2021” бизарни колико и они да су вакцине Вучићев напад на БиХ

Foto: Printskrin TV Pink

- Svaka lokalna samouprava ima obavezu da bude spremna da zaštiti svoje građane. Ovo je priprema da se zaštiti od bilo kakvih elementarnih nepogoda koje mogu da nastupe. Naravno da treba da vežbamo i sa Republikom Srpskom, imamo i Sporazum o paralelnim i posebnim vezama i naravno da je sve u skladu sa zakonom. Ja ću vas podsetiti da se pričalo o tome kako su vakcine Vučićev napad na Bosnu i Hercegovinu, pa što to ne kažu onima koji su se vakcinisali, onima koji su sad zdravi zato što su vakcinisani. Nisam primetio da su ti analitičari, ko god da su, kako god da se zove taj čovek ili neko drugi, da su rekli nešto kad je Srbija sad pustila gas zato što je BiH ostala bez snabdevanja. Da taj gas možda ne pravi razliku između srpskih i muslimanskih kuća, pa neke greje manje, a neke više? - zapitao se Vulin u Loznici, nakon uspešno završene vežbe "Sistem 2021".

- Nisam, takođe, primetio da kada je naše pravosuđe ponudilo bosanskom pravosuđu sve optužnice po pitanju ratnih zločina da ih oni preuzmu i vode, nisam primetio da se neko javio i rekao hvala, to je znak poverenja. Doduše, nisam čuo ni da je neko nama ponudio nešto slično, a voleo bih da se tako nešto uradi - dodao je Vulin.

- Dakle, ovo je priprema države Srbije za bilo kakve elementarne katastrofe da odgovorimo i zaštitimo svoje građane, to je naša priprema. Ko rat želi u kući mu bio, i oni koji o ratu stalno pričaju, stalno govore, izgleda imaju nekih čudnih potreba i želja za ratovima i sukobima. Ovo je najbolji dokaz da se Srbija sprema za mir, ovo je mir, ali i u miru imate elementarnih katastrofa i zato morate biti spremni da reagujete - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju