SRBIJA JE MEĐU VODEĆIM ZEMLJAMA U BORBI ZA RAVNOPRAVNOST: Ministarka Darija Kisić Tepavčević učestvala na Globalnom samitu žena (FOOT)

Novosti online

28. 10. 2021. u 16:08

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević učestvovala je na ministarskom okruglom stolu na Globalnom samitu žena 2021. u Lisabonu

СРБИЈА ЈЕ МЕЂУ ВОДЕЋИМ ЗЕМЉАМА У БОРБИ ЗА РАВНОПРАВНОСТ: Министарка Дарија Кисић Тепавчевић учествала на Глобалном самиту жена (ФООТ)

Foto: Instagram/darijakisictepavcevic

- Upravo sam učestvovala na Ministarskom okruglom stolu gde smo pokazali da se Republika Srbija nalazi među vodećim zemljama u borbi za rodnu ravnopravnost.

Kako je naglasila ministarka Srbija je prva zemlja, koja nije članica EU, koja je uvela Indeks rodne ravnopravnosti kao pokazatelj stepena uključenosti žena u različitim sferama života.

- Naši prezentovani projekti u oblasti ekonomskog osnaživanja žena i ostvareni rezultati su privukli veliku pažnju ostalih učesnica koje su izrazile zainteresovanost za saradnju. U narednom periodu planirane su zajedničke međunarodne aktivnosti na ovom polju - piše na Instagram nalogu ministarke Kisić Tepavčević.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: SNS OBELEŽAVA 13. ROĐENDAN: Sadnja drveća kod Parka prijateljstva na Ušću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna