DRECUN O SITUACIJI NA JARINJU: Tu neko pravi krizu, ne možemo da ne reagujemo i ovo nije pretnja nego upozorenje

Novosti online

27. 09. 2021. u 07:39

ŠEF skupštinskog Komiteta za KiM Milovan Drecun rekao je jutros da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi da odustane od jednostranih nasilnih akcija na severu Kosmeta, želi da nas natera da prihvatimo ovo stanje.

ДРЕЦУН О СИТУАЦИЈИ НА ЈАРИЊУ: Ту неко прави кризу, не можемо да не реагујемо и ово није претња него упозорење

Foto: Tanjug

Drecun je ukazao i na opasnost od ovakvih akcija, rekavši da ako popustimo svaki sledeći put će na ovaj način pokušati da nas natera da pristanemo na svaki sledeći ustupak.

- Ali naš stav je čvrst - rekao je Drecun u jutarnjem programu Kurir TV, osvrnuvši se i na važnost Gazivoda koje strujom snabdevaju sever Kosova.

Drecun je dodao i da je 720 ljudi u prištinskim specijalnim jedinicama i da su tenzije i rizik od eskalacije visoki.

- Tu neko pravi krizu, ugrožava opstanak našeg naroda i ne možemo da ne reagujemo i ovo nije pretnja nego upozorenje - pojasnio je Drecun, dodavši da je to naša teritorija i da ako drugi ne mogu da zaštite naš narod i da to preuzmu na sebe poput NATO, onda ćemo mi to uraditi.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada