OSMI DAN PROTESTA NA SEVERU KOSMETA: Na administrativnim prelazima mirno, ali napeto

Tanjug

27. 09. 2021. u 07:30

SITUACIJA na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, između centralne Srbije i Kosova i Metohije, gde su već osmi dan raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, jutros je mirna, ali i dalje napeta, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

ОСМИ ДАН ПРОТЕСТА НА СЕВЕРУ КОСМЕТА: На административним прелазима мирно, али напето

Foto: Ataimages

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška-Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini.

Oni su rešeni da tu ostanu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da privremene prištinske institucije povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM.

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške.

Noć na administrativnim prelazima protekla je mirno, a tako je bilo i juče.

Prostor oko Brnjaka i Jarinja uz administrativnu liniju juče su u više navrata nadletali avioni Vojske Srbije, a zatim i Kfora, kako bi nadgledali bezbednosnu situaciju.

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!