MINISTAR VULIN ALARMIRAO SRBIJU: Odakle stranim ambasadorima zdravstveni karton predsednika Vučića? (VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2021. u 10:37

MINISTAR unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas da godinama unazad postoji kontinuitet napada na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji nije samo politički, već je i pokušaj da se on fizički ukloni.

МИНИСТАР ВУЛИН АЛАРМИРАО СРБИЈУ: Одакле страним амбасадорима здравствени картон председника Вучића? (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Pink

- Ono što je rekao Saša Janković potvrdilo je da svih ovih godina govorimo istinu. Svaki put kada smo imali napad na predsednika Vučića, imali smo orkestriranu kampanju koja objašnjava da je to naša paranoja i da smo sve izmislili. Sada vidite da čovek koji je bio njegov direktni protivkandidat otvoreno kaže da su mu ambasadori nekih stranih zemalja savetovali da bude blizu Vučića i da kada ga srce izda preuzme vlast - rekao je Vulin u jutarnjem programu televizije „Pink“.

Mladom i zdravom čoveku, kakav je predsednik Vučić, kako je istakao, morate mnogo pomoći da ne bude živ i ovakvi navodi jasno ukazuju da je neko itekako razmišljao da se predsedniku Srbije desi nešto fatalno i tragično. 

Ministar je upitao odakle stranim ambasadorima zdravstveni karton predsednika Vučića i naglasio da su informacije o zdravstvenom stanju svakog građanina izuzetno poverljive. 

Srbija je, kako je istakao, uređena zemlja u kojoj postoji zakonska procedura kako se ovakvi navodi koje je izneo Janković ispituju i ukazao da se po prvi put događa da eksplicitno, neko koje predsedniku bio politički protivnik, kaže da je predsedniku Vučiću život bio ugrožen. 

- Svaki put kada smo konkretnim primerima upozoravali javnost da je predsedniku Vučiću i članovima njegove porodice ugrožena bezbednost imali smo bedem medija, plaćenih analitičara, političara koji objašnjavaju da je to velika laž i da smo mi poltroni - rekao je ministar Vulin i dodao da danas, kada je to rekao neko ko je bio Vučićev politički protivnik, vlada tišina. 

Primetio je da niko od predstavnika opozicije nije izašao da kaže da osuđuje bilo kakav pokušaj mešanja stranaca i pokušaj fizičkog ugrožavanja bilo kog srpskog državljanina, uključujući i predsednika Srbije. 

- Oni koji šaraju srpske zastave i smatraju da je naša zastava provokacija i da je jedinstvo Srba pretnja za čitav region ljute se što ovo nije uspelo i što su neefikasni - ocenio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije